Produsele de ingrijire METIQUE® cu Tea Tree Oil / ulei de arbore de ceai au fost lansate in Australia in 2001 de catre Steen Jorsal de la Novasel Australia Pty Limited - membru de peste 20 ani in comitetul consultativ Australian Government RIRDC - Rural Industries Research and Development Corporation - Tea Tree Oil.
Produsele sunt distribuite in Australia, Marea Britanie si tarile nordice, fabrica pentru Europa fiind in Danemarca. CEB Nexus SRL - www.TeaTree.ro este unic distribuitor METIQUE® in Romania.

Novasel Australia produce ulei de arbore de ceai din 1990, pe plantatia ecologica din Queensland, Australia. Pasiunea lui Steen Jorsal de la Novasel Australia Pty Limited pentru cercetarea si dezvoltarea uleiului de arbore de ceai i-a permis sa creeze produsele unice de ingrijire METIQUE® care sunt formulate fara parabeni, uleiuri minerale si parfum, pentru igiena zilnica, in special a pielii sensibile.
METIQUE® Tea Tree Oil este de o puritate 100%, testat pentru urme de metale grele, pesticide, erbicide si analizat in detaliu - fiecare lot - conform normelor Australian Tea Tree Oil Industry Association.
METIQUE® utilizeaza numai ulei de arbore ceai din plantatii care respecta tehnicile de agricultura ecologica si standardele de calitate farmaceutica. Atunci cand este distilat proaspat, depozitat corespunzator si bine formulat, uleiul de arbore de ceai are o capacitate uimitoare de a calma si de a elimina majoritatea simptomelor legate de iritatiile si infectiile cutanate. Toate produsele METIQUE® sunt formulate cu vitamina E naturala, binecunoscutul antioxidant, care ajuta ca uleiul de arbore de ceai sa ramana activ, favorizand igiena optima a pielii. Produsele METIQUE® s-au dovedit a fi eficiente in testele clinice, obtinand rezultate remarcabile in ingrijirea pielii. METIQUE® Skin Washes, in special solutia de curatare piele sensibila 4.99% tea tree fara sulfati au fost folosite cu succes intr-un studiu clinic pentru reducerea infectiilor in spitale, monitorizat de catre RIRDC (Australia Research Industries Research & Development Corporation). S-a demonstrat o reducere de 50% a ratei de infectare a pacientilor care si-au spalat mainile cu METIQUE® Skin Washes. Pentru a preveni cu succes si a trata multe probleme ale pielii, trebuie sa utilizati in mod regulat un antiseptic si cu METIQUE® puteti, pentru ca uleiul de arbore de ceai are caracteristica unica ca ajuta la restabilirea florei bacteriene normale a pielii si vindeca natural pielea.

Produsele de spalare Metique depasesc metoda de spalare a mainilor – standarde europene EN1276, EN12054 & EN1499.
Uleiul de arbore de ceai/tea tree oil este singurul antiseptic natural cunoscut care are capacitatea de a controla microorganismele patogene fara a afecta microorganismele comune (normale) ale pielii. Acesta este unul dintre motivele pentru care produsele bine formulate cu ulei de arbore de ceai pot fi folosite pentru a preveni si trata atat de multe afectiuni ale pielii. Astazi, stim ca majoritatea problemelor cutanate pot avea legatura cu o crestere necontrolata a microorganismelor pe piele. Produsele METIQUE® pot controla efectiv aceste microorganisme, asigurand astfel o pielea sanatoasa.